A WORD ABOUT THE BOWER

In 2016, Sein and I visited New York with the idea of moving there for a year with the boys. I had spent a lot of my childhood on the West Coast, in California and Vashon Island near Seattle. Like many teenagers I dreamed fervently about what life was like on the other side, in the Big City. That was the beginning of my dream of living and working in NYC.

So there we were. We checked out schools, neighbourhoods, met friends over indescribably good meals and we walked and walked. I was immediately attracted to the Bowery - the lines of the squat square buildings and perfect awnings that introduced them while also shielding them from the outside world. Back home we decided to wait on the move to NYC, choosing instead to jump into a new project. I could see clearly how those graphic lines and that quiet Bowery sophistication could work as a design inspiration for what has become: ‘The Bower’.

       - Taliah

THE BOWER DESIGN TEAM